Posicionament en Cercadors

18 diciembre, 2015 SEO

 

Què es el posicionament en cercadors o posicionament seo?

SEO són les sigles en anglès de Search Engine Optimization (Optimització en motors de cerca). Es tracta d’un procés tècnic pel qual es realitzen tasques d’optimització del codi, de l’estructura i els continguts d’un lloc web per a que quan un usuari faci una cerca ens trobi a les millors posicions dels resultats.

 

Com funcionen els cercadors?

Els robots dels motors de cerca s’encarreguen de rastrejar les webs per descobrir pàgines noves i afegir-les als seus índexs. Aquest procés es du a terme mitjançant un algoritme de rastreig que determina cada quant de temps i quantes pàgines s’han de rastrejar a un lloc web.

El robot s’ajuda dels sitemaps que els webmasters envien als cercadors. Aquests sitemaps contenen les llistes de totes les direccions URL dels llocs web. D’aquesta forma al accedir el robot al sitemap pot anar descobrint noves pàgines i els enllaços que aquestes contenen per anant-los afegint a l’índex del seu motor de cerca.

 

Es necessari optimitzar la meva web per als cercadors?

Estar ben posicionat es com tenir un local al carrer principal de la teva ciutat.

Optimitzar la teva web mitjançant tècniques de posicionament SEO es millorar la presència online del teu negoci. Una cosa així com fer reformes en un local per captar més atenció dels teus clients i atreure’n de nous gràcies als canvis.

Moltes de les persones que realitzen una cerca a través de Google només entren a visitar les webs que apareixen en la primera pàgina dels resultats, la segona si disposen de temps i ganes, a més la gent tendeix a pensar que si apareixes primer es per que tens millor reputació. Es per això que aparèixer en les primeres posicions dels resultats és tan important.

 

Vegem uns consells bàsics que t’ajudaran a començar a posicionar la teva web.

Títols de pàgina descriptius. Els títols de les pàgines són el primer que llegeixen els possibles visitants en els resultats de cerca. Procura posar a cadascuna de les pàgines del teu lloc un títol únic i que indiqui be el que en ella trobaran.

 

Etiqueta Meta. Aquesta etiqueta s’utilitza per descriure quin és el contingut de la pàgina. Es tracta d’un text de no més de 156 caràcters que apareix a sota dels títols als resultats de cerca. Serveixen per donar més informació de la pàgina en concret sense haver d’entrar en ella. Ajuda a que els que et busquen vegin que ets el lloc que necessiten visitar. El meta tag és molt útil per al posicionament SEO ja que es uns dels primers elements però on passa el robot així que procura posar un text clar i identificatiu sense repetir paraules clau (podria ser tractar com a spam). Sobretot no repeteixis el contingut de les etiquetes meta entre pàgines. Cadascuna ha de tenir el seu únic i propi contingut i procura que sigui el més comprensible i lògic , no posis paraules clau al la babalà o no servirà de res (recorda que no vols ser spam).

titulo-meta-ejemplo

 

Estructura del codi. De que serveix estructurar el codi? Doncs bé, els robots dels motors de cerca, per exemple el de Google, llegeixen el codi de dalt a baix i d’esquerra a dreta pel que si estructurem el codi de la nostra web de manera que les part que volem que siguin llegides abans estiguin més amunt, aconseguirem posicionar els continguts que ens interessin. De ensenyar-los per pantalla ja s’encarregaran els estils pel que podem jugar ordenant el codi d’una manera però fer que es vegi d’una altre.

Algunes etiquetes son tractades amb especial atenció com per exemple els títols o les negretes així que juga també amb les paraules que poses dins d’aquestes etiquetes per posicionar els teus continguts.

 

Navegació intuïtiva, no deixis que es perdin. Si el robot es perd, els usuaris es perden. Procura que la navegació del teu web sigui comprensible i lògica, no posis enllaços sense sentit que formin una troca de vincles que no saps a on van a parar.

 

Continguts de qualitat. Si els visitants fugen de la teva web el robot no trigarà a fer-ho. No copiïs continguts, crea els teus propis i intenta que aportin quelcom nous. Si veus que aquests continguts es queden antiquats, actualitza’ls. Si tens un bloc intenta crear noves entrades amb regularitat i actualitza les que creguis que han quedat desfasades o necessiten millorar el seu text.

 

Links de qualitat, entrants i sortints. Procura que els links de la teva web vagin a llocs que tinguin sentit, no creguis un link per crear i enganyar als robots. Al igual passa amb els links que entren a la teva web, intenta que siguin de llocs amb bona reputació o relacionats amb la temàtica del teu portal (encara que aquesta part es més difícil de controlar).

 

Disseny Responsive o adaptatiu. Per finalitzar una de les més importants característiques que ha de tenir el teu web es que es pugui visualitzar correctament en tots els dispositius actuals. Avui dia la majoria de la navegació per internet es a través dels nostres telèfons mòbils però això des de el 21 d’abril de 2015 Google va decidir que totes les webs que no acomplissin amb aquest requisit perdrien la seva posició amb respecte a les que si tinguessin un disseny adaptat per a mòbils.

 

Aquests consells són només el principi ja que el posicionament posicionament SEO SEO es molt més complex del que sembla i està en continua renovació. Així que ja saps si necessites ajuda amb el posicionament de la teva web pots consultar-nos.